PODZIMNÍ SNĚM ASOCIACE

POZVÁNKA

Srdečně Vás zveme na sněm Asociace průvodců ČR, který se bude konat ve středu 19. října 2016 od 16 do 18 hodinjídelně SVĚTOZOR, Vodičkova 39, Praha 1 (vchod LIGNA z pasáže Světozor)....

Vyjádření předsedy APCR k situaci na Pražském Hradě

Asi všichni jste už měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži, jaká je situace na Pražském Hradě.

Vyjádření našeho přesedy, Dr. Volemana, pro Český rozhlas si můžete poslechnout zde:

ŽIVNOSTNÍK ROKU

Startuje jedenáctý ročník podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku 2016 a Česká spořitelna Živnostník roku 2016

Soutěže o Ceny Hospodářských novin Firma roku a Živnostník roku jsou příležitostí pro podnikatele z celé České republiky. Přihlásit se mohou malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů.

STARTUJE HLASOVÁNÍ O ABSURDITU ROKU 2016

Kontrolní hlášení, zbytečnost potravinářského zdravotního průkazu, povinné školení řidičů, zákon o vratných obalech, administrativní past při dobrovolném přihlášení k platbě DPH, cizinec, který nemůže řídit služební auto či nemožnost dlužníka zjistit informace o svých pohledávkách. Které z těchto nařízení a povinností se stane Absurditou roku 2016? O tom rozhodne veřejnost v on-line hlasování, které odstartovalo právě dnes. Hlasovat je možné do 30. dubna.  Vítězná absurdita bude vyhlášena 4. května!

- více informací -

Protest francouzských průvodců proti změně legislativy

Ve středu 11. 2. 2015 se ve Versailles konal protestní průvod francouzských průvodců proti změně francouzské legislativy, která ruší průkazy odborné způsobilosti průvodců - tlumočníků. Záběry z demonstrace naleznete na:

Kongres WFTGA

Před dvěma týdny  se v Praze uskutečnil 16. kongres Světové federace asociací turistických průvodců (WFTGA) za účasti tří stovek delegátů ze 40 zemí světa.

- více informací -

Petice za řádnou regulaci průvodcovské činnosti

Jarní sněm Asociace průvodců ČR konaný 29.3.2012 jednohlasně podpořil Petici za řádnou regulaci průvodcovské činnosti.

Petiční archy je možné podepsat na dispečinku průvodců PIS na Staroměstské radnici v Praze do poloviny dubna.