Setkání české a německé mládeže v Památníku Terezín

O posledním dubnovém víkendu se v Terezíně setká více než stovka mladých lidí z Česka a Německa, aby se zabývala tématem využití památných míst pro dnešní mladou generaci, a to prostřednictvím mnoha odborně a interaktivně vedených workshopů. Od 25. do 27. dubna se pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v Památníku Terezín uskuteční již 8. česko-německé setkání mládeže, které připravuje Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem se sídlem v Plzni a Řezně, podporující více než 16 let česko-německé výměny a spolupráci mladých lidí z obou zemí.

Fórum cestovního ruchu

V pondělí 14. dubna 2014 vzniklo Fórum cestovního ruchu. Zakladateli jsou: Asociace cestovních kanceláří České republiky, Svaz léčebných lázní ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace průvodců České republiky.

Zpráva z kongresu WFTGA Macao

Asociace průvodců ČR vyhrála kandidaturu na pořádání kongresu Světové federace asociací turistických průvodců WFTGA v roce 2015. Kongres se bude konat ve dnech 26. až 30.1.2015 v Praze.

- více informací -

Petice za řádnou regulaci průvodcovské činnosti

Jarní sněm Asociace průvodců ČR konaný 29.3.2012 jednohlasně podpořil Petici za řádnou regulaci průvodcovské činnosti.

Petiční archy je možné podepsat na dispečinku průvodců PIS na Staroměstské radnici v Praze do poloviny dubna.

Zpráva z Českého Krumlova

Rekonstrukce jezu Jelení lávka a rekonstrukce přilehlé lávky...

- více informací -

Praha si chce posvítit na turistické průvodce