Průvodci jsou pátý měsíc bez práce - Tisková zpráva

Průvodci cestovního ruchu podobně jako další profese spojené se službami pro zahraniční turisty
v Česku jsou už pět měsíců bez práce a dva měsíce bez příjmu.

Zatímco stát zavedl Antivirus jako   dočasnou podporu zaměstnanosti, několikrát ji prodloužil a připravuje program trvalé podpory Kurzarbeit, osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), které zatím nemohou pokračovat ve své  činnosti kvůli dopadům covidu, nechal po skončení druhého bonusového období na holičkách.

Ministerstvo pro místní rozvoj, které mělo pro průvodce a další zasažené OSVČ připravit návrh podpory, nedokázalo ani po dvou měsících s ničím přijít.  Úředníci MF a MMR si věc navzájem přehazují jako horký brambor.

Předseda vlády sice v březnu několikrát veřejně prohlásil, že nenechá nikoho padnout, avšak na písemnou výzvu Asociace průvodců ČR ze 7. července k přímému jednání  o pomoci dosud neodpověděl. Odhadovaná podpora či kompenzace pro překlenutí období bez turistů  se týká omezeného počtu OSVČ a v kontextu ostatních vládních opatření je v zanedbatelné výši....

Uzavření návštěvnického centra Budějovického Budvaru

Vážení a milí obchodní partneři a návštěvníci,

vzhledem k bezpečnostním opatřením proti šíření nákazy COVID 19 se vedení národního pivovaru Budějovický Budvar rozhodlo, že se pro tento rok  brány pivovaru turistům bohužel již neotevřou.

- více informací -

MMR: Průvodci budou mít více času na získání průkazu

Vláda ČR schválila návrh Ministerstva pro místní rozvoj, aby byl průvodcům dočasně odpuštěn poplatek tisíc korun za vydání průkazu, který budou k výkonu své činnosti potřebovat od března příštího roku.

Jde o další způsob, jak pomoci poskytovatelům průvodcovských služeb, které postihla koronavirová krize. Nebude se tak dále prohlubovat jejich už tak tíživá finanční situace, vzhledem k útlumu jejich činnosti v důsledku pandemie onemocnění COVID 19.

Změna v žádání OČR pro osoby OSVČ - stav k 02.04.2020

Vážené kolegyně a vážení kolegové,

Ministerstvo průmyslu a obchodu včera večer změnilo způsob žádání o ošetřovné na děti a závislé osoby pro OSVČ. Všechny informace jsou na webu ministerstva.

Placení Sociálního + zdravotního pojištění v době koronaviru pro OSVČ

Vážení kolegové,

dovoluji si zde uvést velmi názorný obrázek s přehledem,

Aktuální informace k situaci COVID 19

Chceme Vás upozornit na nové informace o jednáních představitelů asociace s vládou a vládními úřady.....

Program akcí v Památníku Terezín

Vážené dámy, vážení pánové,
kolegyně a kolegové, milí přátelé,

v příloze naleznete přehled výstav a akcí Památníku Terezín na rok 2020. Vzhledem k tomu, že je možné očekávat drobnější úpravy tohoto plánu v průběhu roku, upozorňuji, že aktuální informace budou vždy na našem webu, konkrétně zde: https://www.pamatnik-terezin.cz/kalendar-akci.

Novela Zákona o směnárenské činnosti

Od 1.4.2019 vejde v platnost novela zákona č. 277/2013 Sb., Zákon o směnárenské činnosti.

Jedná se zejména o nová pravidla, která by měla více chránit koncového zákazníka.

- více informací -

Všeobecné podmínky pro poskytování průvodcovských služeb na území České republiky

Dovolujeme si Vás upozornit , že Asociace průvodců České republiky, z.s. přijala následující všeobecné podmínky pro poskytování průvodcovských služeb na území České republiky.

Přesné znění podmínek najdete v sekci VŠEOBECNÉ PODMÍNKY... na levé liště