Správa Pražského hradu oznamuje, že od pondělí 25. května 2020 budou v areálu Pražského hradu v rámci návštěvnického okruhu zpřístupněny katedrála sv. Víta, Starý královský palác, bazilika sv. Jiří a Zlatá ulička.

Stejně tak bude možné navštívit vyhlídkovou věž katedrály sv. Víta. Všechny tyto objekty budou až do 31. 12. 2020 otevřeny ve sjednocené otevírací době denně od 10.00 do 18.00 hodin.

1) Areál Pražského hradu bude otevřen od 6.00 do 22.00 hodin, přístup do něj bude možný ze tří stran - z Prašného mostu, z Hradčanského náměstí a od Klárova Starými zámeckými schody či ulicí Na Opyši.

2) Pro návštěvníky je také do 30. září 2020 připraveno zvýhodněné vstupné na vyhlídkovou věž katedrály (150,- Kč plné vstupné, 80,- Kč snížené) a o 50 % levnější služby průvodců.

3) K nákupu tří vstupenek (plných, snížených či jejich kombinace) a k rodinné vstupence návštěvníci navíc získají jednu vstupenku zdarma. Tuto vstupenku bude možné využít až do 31. 12. 2020.

4) Od 25. května od 15.00 hodin bude rovněž možné navštívit výstavu „Ivan Bukovský – 70“ v Letohrádku královny Anny v Královské zahradě. Vstup do Královské zahrady a výstup z ní bude možný pouze přes Prašný most ze zastávky tramvaje Pražský hrad. Expozice bude rovněž přístupná denně od 10.00 do 18.00 hodin, stejně jako Královská zahrada.

5) Jelení příkop a Jižní zahrady zůstanou z důvodu pokračování stavebních prací uzavřeny.

Při návštěvě interiérů Pražského hradu budou muset návštěvníci důsledně dodržovat veškerá hygienická opatření plynoucí z nařízení příslušných orgánů.

S pozdravem a přáním pěkného dne,

Petr Vlk

Odbor turistického ruchu